Anna Lundeberg

Leg. naprapat, M.Sc.
Certified Sportsmedicine Therapist
Ergonomi och rörelseanalys
Personlig tränare, Mammamage-tränare

Anna Lundeberg, leg. naprapat, M.Sc., Certified Sportsmedicine Therapist, är verksam naprapat sedan 1997 och har efter sin egen erfarenhet av elitidrott specialiserat sig på idrottsmedicin. Anna har specialistkompetens med en Master i Idrottsvetenskap med inriktning Idrottsmedicin samt är Certified Sportsmedicine Therapist. Hon har mångårig erfarenhet av att jobba med att förebygga, behandla och rehabilitera idrottsskador. Anna har även vidarutbildning i ergonomi, rörelseanalys, Mammamage samt är personlig tränare.

Anna har anlitats av bland annat Svenska Ishockeyförbundet (Damkronorna) och Svenska Innebandyförbundet (herr-, dam- och U19-landslagen). Mellan 1999-2009 och 2012-2014 ansvarade hon för AIK Innebandys herrlag gällande medicinska frågor. 2009-2011 var Anna naprapat för herrlandslaget i innebandy. Anna arbetar sedan december 2017 med Svenska Simförbundet. Utöver det jobbar Anna med ett flertal motionärer och elitidrottare, däribland en av Sveriges bästa konståkare på damsidan.

På uppdrag av Svenska Innebandyförbundet har Anna tagit fram häftet Omhändertagande vid skada som dels är tryckt och dels ingår som en del i förbundets utbildningsmaterial. Anna har på uppdrag av Svenska Innebandyförbundet också tagit fram Skadeförebyggande övningar med filmade instruktioner som finns i tecknad form på förbundets hemsida och ingår i deras utbildningsmaterial. Tillsammans med en sjukgymnast skrev Anna 2014 också Svenska Klätterförbundets Elitplan. 2018 fick Anna i uppdrag av Svenska Simförbundet att ta fram landträningsövningar som nu finns som Träningsbank simning, dessa kompletterades 2020 med Rörelseglädje & uppvärmning för 2-8 åringar.

Andra texter, artiklar  och filmer som Anna har skrivit eller medverkat i:

Upplevd stress hos unga vuxna med ryggbesvär

Utforma din arbetsplats (ergonomi)

Artikel om Anna som landslagsnaprapat i innebandy

Artikel i Svensk Idrottsmedicin (sidan 33)

Artikel Bergsport Träningsbanken

Fördjupningskurs i idrottsmedicin, Vålådalen 2012

Fördjupningskurs i idrottsmedicin, Åre 2016

Fördjupningskurs i idrottsfysiologi, Riksgränsen 2016

Fördjupningskurs i idrottsfysiologi, Riksgränsen 2017

https://www.sportamore.se/magazine/aventyr-wellness/sa-tejpar-du-knat-med-kinesiotejp

https://www.sportamore.se/magazine/aventyr-wellness/sa-tejpar-du-foten-efter-en-stukning

Fördjupningskurs idrottsfysiologi Riksgränsen 2018

Fördjupningskurser idrottsfysiologi Riksgränsen 2019

Inspirationsfilm utegym

Drömmen om mästerskap – Matilda Algotsson – Svenska Konståkningsförbundet (solidsport.com)

Artikel 20220202 aquainspiration.se landets-basta-parasimmare-screenade